От х:

Днес в x:

Въртят на шиш криминалист за убийството в Корен

Младен Младенов

Шефът на криминална полиция Вълчо Парасков бе подложен на подробен и детайлен разпит на днешното съдебно заседание за убийството в Корен. Обвинен в жестокото изнасилване и умъртвяване на 78-годишната Милка Стефанова през април 2011-а е Младен Младенов. Той бе задържан дни след зверството, което потресе селото. В течение на няколко дни криминалистите обикаляха Корен и разпитваха, но дълго време липсваше заподозрян. Пробив в разплитането на случая бе направен след експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски, който откри специфичен отпечатък от пръстен по лицето на жертвата. Пръстен с такава форма и релеф се оказа на ръката на Младен.

По-късно стана ясно, че в бельото му – боксерки, иззети от дома му, са открити няколко косъма. ДНК-експертизата доказа, че те принадлежат на изнасилената и убита старица, категорична е Дарина Славова, прокурор по делото. Самите експерти обаче днес не се явиха да дадат показания, един бил в отпуск, друг зает. А и двете страни държат лично да им зададат въпроси в съдебната зала.

Днес в Хасково не дойде и софийското юридическо светило Марин Марковски, който също се оказа болен. Въпросите задаваше Георги Зарчев, който също е ангажиран със защитата на Младен.

Зарчев въртя на шиш шефа на Криминална близо половин час. Адвокатът се опитваше да открие нарушена процедура при изземването на боксерките от дома на Младен, усъмни се в достоверността на поемните лица. Парасков обаче не се даваше и бе категоричен, че са спазили всички изисквания на закона и процедурата. „Винаги спазваме процедурата, поемните лица вървят плътно до нас от стая в стая, за да виждат какво точно правим“, твърд бе полицаят.

Зарчев също така поиска да знае дали на Младен е правен тест за наркотици по време и след неговите признания, направени пред психолози. Тези самопризнания са заснети с камера и се водят "специални разузнавателни средства". Според обвинението тогава Младен е разказал неща, които няма откъде да знае, ако не е бил в къщата на баба Милка. Защитата обаче ще атакува тези признания, стана ясно от въпросите на Зарчев днес. На въпроса му полицаят отвърна, че не е правен такъв тест.

Очаква се за следващото заседание да пристигнат експертите от института по криминалистика, както и адвокатът Марковски. Ако това стане, делото може да приключи през февруари.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини