От х:

Днес в x:

Пързалката затворена, младите отиват на кафе

Народът се възползва от хубавото време за да излезе на разходка

Ледената пързалка се оказа затворена през почивните дни, сигнализираха наши читатели. Проверата на място потвърди, че съоръжението наистина не е работило през уикенда и днес. Пазачът призна, че връща деца, но сви рамене „почивни дни”.

Затова не бе изненадващо, че младите решиха да уплътнят свободното си /и хубаво/ време по хасковските кафенета. Всички заведения на главната бяха пълни, някои по-пълни от другите.

Други избраха да посетят коледния базар. Купуваха най-вече семейства с малки деца и то ако детето се затръшка за нещо. С левчета за коледни сувенири се разделяха и баби и дядовци-вероятно за подаръци на внуците. На интерес се радваше и щанд за бонбони, локум и други захарни лакомства. Купуваха се и сурвачки. С такава се въоръжи и 2-годишната Ивон. По традиция, най-малкия член на семейството налага с дряновицата най-възрастния. Той пък му дава коледни торбички с лакомства. Това е единственият обичай, където те черпят след като ги набиеш. Трябва обаче да си малко дете или ще си получиш пестниците наобратно.

Най-зле беше бизнесът с изкуствени елхички. Макар да имаше такива на поносимите 10 лв, част от вечно зелената пластмаса се продаваше на близо 100 лв?! За тази сума спокойно се взима 2-3 пъти по-голяма естествена елха. Българинът обаче има навик да плаща повече за имитации отколкото за оригинал, и търговците се възползват от това. Продажбите на естествени елхи в национален мащаб е намалял почти наполовина, докато на изкуствените бележат ръст.

Г.Христов

Младежта седна на кафе
Други го удариха на пазар
Купилите коледен подарък не поглеждаха настрани
С изключение на децата, на които им харесваше всичко
Сурвачките вървяха добре
Ивон вече е снаряжена за Коледа
Вечно зелена пластмаса от 1 до 100 лв
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини