От х:

Днес в x:

Дядо Коледа за ЧРД от юни до декември

Донка Кожухарова и всички от "Фолклорна дъга" изпращат 2012-та година с много настроение

Гласовитият състав „Фолклорна дъга“ изпълни с песни култовата пицария "Престо". Момичетата на ръководителката на хора Донка Кожухарова, популярна и като дуетната половинка в живота и на сцената на тракийския славей Тодор Кожухаров, се събраха край масата, за празник 2 в 1, та дори по пет. Те отпразнуваха вкупом Коледа и вдигнаха чаши за здраве за петте рожденички в състава, родени от юни до декември- Марийка, Бинка, Грозка, Янка и шефката на групата Донка.

След хубавия обяд, както му е редът, певиците извиха импровизирано трели с пълен глас. Носителките на награди от местни и национални фолклорни надпревари, се похвалиха, че знаят толкова мелодии, че им губят вече броя. Те изпълняват предимно тракийски песни. Освен, че обичат фолклора, не им убягват и старите градски шлагери. Когато пеят „Бели ружи...“ или пък “Трендафилът мирише...“, дамите се подвизават под името “Детелини“.

Макар да са на различна възраст, певиците споделят, че се чувстват наборки, защото магията на песента ги свързва в безвремие. Те репетират усилено в залата на читалище “Проф. д-р Асен Златаров -1961“. Миналата година са отпразнували половин век юбилей на културното средище и се чувстват горди, че са част от дейците му.

С песен се живее по-лесно, песента успокоява душата, а червеното вино е по- пивко, вдигнаха наздравица за празнуващите и с пожелание за успешна и спокойна 20013-та година, сладкогласничките от "Фолклорна дъга“.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини