От х:

Днес в x:

БАН: Спокойно, Апокалипсис и ледена епоха няма да има... Засега!

БАН успокои. Апокалипсис няма да има. Спете спокойно и относно задаваща се ледена епоха.
В близко бъдеще катаклизми не се очакват. Не се предвижда и голяма суша, макар че и тазгодишната не бе за подценяване.
Според родните учени скоро няма да има кой знае каква промяна и на сезоните. В това уверяват доцентите от Института по космически изследвания и технологии на БАН Лъчезар Матеев и Петър Тонев.

"Не трябва да се правят апокалиптични прогнози за времето. Ние не предвиждаме катастрофално бъдеще. Далеч сме от ледников пероид", успокоиха експертите

Двамата учени коментираха в ефира на bTV още, че магнитните бури, които връхлитат Земята, няма да доведат до глобална катастрофа. Възможни са обаче локални смущения на телефонни и интернет връзки. Според учените на 22 септември не е била най-силната магнитна буря на земята, както се е прогнозирало от водещи институти в чужбина.

Доцентите все пак посъветваха чувствителните хора да внимават, защото магнитните бури оказват ефект върху живота на Земята и човешкия организъм. 

Доцент Матеев каза още, че естествените цикли на Слънцето не крият опасност за живота на земята.

Припомняме, че в различни интервюта в началото на този месец от БАН предупреждаваха за понижаване на температурите в глобален план и предстоящо изпитание за човечеството. Все пак от института настояха да не се подвеждаме от внушения за Апокалипсис и тежки последици от измененията на климата в близко бъдеще.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини