От х:

Днес в x:

Иван Петров превзе Димитровград за 3 минути

Само мъжкари и мъжки момичета се осмеляват да катерят 64-метровата сграда

Иван Петров щурмува и превзе община Димитровград. За целта му трябваха само 3 минути и 24 стотни. Той се конкурираше с още 6-ма мераклии за най-високата точка на Димитровград-сградата на местната администрация.

Традиционното алпинистко изкачване на 64 метровата сграда се провежда за 5-ти пореден път и е организирано от местната община и торовия гигант „Неохим”. Прави се на денят на Независимостта 22-ри септември, под мотото „Силни и независими”.

Иван се оказа най-чевръстият алпинист. Той е от софийският „Академик” и е почти професионалист в катеренето. Пролича си и от разликата с останалите конкуренти - най-близкият до постижението му остана на цели 18 секунди. Изненадващо това бе жена-Петя Литкова от „Саламандър” Пловдив. Веднага след нея се нареди белгийката Каат Ван Ден Боше, която се състезаваше за димитровградския „Хеброс 99”. 23-годишното момиче е доброволка към Европейската доброволческа служба и работи в димитровградският Младежки център. Понеже класирането при дамите бе отделно, тя се поздрави със второто място. 3-та от трите жени участвали в катеренето остана Румяна Йотова от София.

При мъжете втори е Сава Каров от София, а трети-Радослав Петров от „Хеброс 99”.

Класиралите се на първите три места бяха призирани с парични премии от 250, 150 и 100 лв, за мъжете и жените. Към общият награден фонд, който за 5-та година бе 1000 лв се добавиха и по 100 лв награда от „Неохим” за всеки участник в катеренето, бутилка марково „Мерло” и туристическа чанта от общината.

Г.Христов

Иван Петров се оказа най-смелият и най-бързия
За Румяна Йотова състезанието донесе трето място
Удовлетворението бе на върха
Каат от Белгия се приготвя за финалния щурм
14 етажа, 64 метра

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини