От х:

Днес в x:

Касата Сицилиана

Касата Сицилиана

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта много добре, като добавите ванилията и солта. Разбиването е продължително, докато сместа бухне много и стане пухкава. Накрая се добавят пресятите нишесте и брашно. Разбива се добре и от сместа се изпичат 3 блата в малка форма, застлана с хартия за печене в загряна на 180 градуса фурна.

За крема разбийте рикотата с пудрата захар, портокаловия сок и кора, докато сместа стане гладка. Объркайте с нарязаните ситно захаросани череши и натрошения шоколад.

Смесете 2 с.л. пудра захар, 2 с.л. портокалов сок с ликьора. В подходящ поднос сложете първия блат, намажете го с помощта на четка с ароматната смес и отгоре разпределете половината крем. След това сложете внимателно втори блат, намажете и него и покрийте с останалия крем. Сложете последния трети блат и леко го намажете.

Разточете на тънък блат марципана, като поръсвате малко пудра захар на плота. Покрийте тортата с марципана внимателно. Смесете в купа лимоновия сок и белтъка, добавете пудрата захар и разбийте енергично с телена бъркалка. Покрийте тортата с бялата глазура, като загладите с нож.

Украсата на Касата Сицилиана може да бъде от още захаросани или сушени плодове.

Източник: gotvach.bg

Последни новини