От х:

Днес в x:

Фахитас с пиле и гуакамоле

Фахитас с пиле и гуакамоле

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Първо пристъпваме към приготвяне на питките тортияс. Брашното се пресява със солта, долива се разтопеното масло и постепенно се добавя студената вода. Първоначално сместа се бърка с вилица, а след това и с ръце до получаването на меко тесто.

Тестото се поръсва с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да почине 20 минути. След това се разделя на 4 равни части, които се разточват и запичат леко в предварително загрят тиган.

Пилешкото месо се нарязва на ивици. Зехтинът се загрява и в него се запържва първо нарязаният на кръгчета лук. След 1-2 минути се добавя и месото, което се запържва около 3-4 минути. Време е да се сложат подправките - риган, кимион, лимонов сок, сол и черен пипер.

Запържете пилешкото още 1-2 минути и отстранете от огъня. Ситно нарязаният стрък лук, сърцевината на авокадото, почистената от семки люта чушка и подправките - кориандър, сол, 1 с.л. лимонов сок, се пресоват в блендер до получаването на еднородна смес.

Във всяка от питките тортияс се слага по 1 с.л. от плънката, добавят се резени домати и чушки, завива се и се поднася с малко сос гуакамоле.

Източник: gotvach.bg

Последни новини