От х:

Днес в x:

Ростбиф с йоркширски пудинг

Ростбиф с йоркширски пудинг

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, прибавя се пресятото брашно и постепенно се слага млякото. Прибавят се подправките: 1/2 ч. л сол, черен пипер, индийско орехче и 1 с. л. мазнина. Сместа се покрива и се слага в хладилника за 1 час.

Филето се измива и се подсушава. Ако има тънък горен слой мазнина, тя се нарязва с остър нож на ромбчета, като се внимава да не се засегне месото. Смесват се черният пипер, соевият сос, сухото шери и растителното масло. С тази смес се натрива добре филето и се слага в купа да се маринова 30 мин., като се обръща от време на време.

Фурната се нагрява на 250°С. Филето се подсушава и се натрива със солта. Решетката на фурната се намазва с растителна мазнина. Месото се поставя на решетката в средната част на фурната. Най-отдолу се поставя голямата тава на фурната (или друга подходяща тава), в която ще се събира мазнината от печенето. В тавата се слагат 2 - 3 лъжици вода и месото се пече 15 мин.

Тестото за пудинга се разбърква още веднъж и се изсипва в тавата във фурната, където е сложена предвидената 1 с.л. стопена мазнина при вече отделения сок от печенето. Тавата се поставя отново на най - ниското ниво във фурната. След 10 мин. печене температурата се намалява до 200°С и печенето продължава още 15 мин. Ростбифът се слага в затоплен съд и се оставя още 10 мин. в изключената фурна, за да попият соковете на месото.

Източник: gotvach.bg

Последни новини