От х:

Днес в x:

14 °C

Баница по каракачански

Баница по каракачански

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбъркайте в топлата вода солта, оцета, олиото и постепенно започнете да добавяте от брашното. Замесете гладко и меко тесто (малко от брашното остава за разточването), което трябва да разделите на 5 топки. Оставете ги да починат за 30 минути на топло място.

Всяка кора се разточва на много тънко, като се добавя по малко брашно да не залепва. Всяка разточена кора се прехвърля върху голяма кърпа и краищата й се разтеглят леко и внимателно - целта е да стане прозрачна.

Всяка кора се поръсва с олио, малко разтопено масло и натрошено сирене. С помощта на кърпата корите се завиват на рула и се подреждат в намазнена тава на охлюв.

Оставете наредената баница да почине за кратко и я залейте с малко разтопена мас. Сложете я да се пече за 20 минути в загряна на 180 градуса фурна. Сложете 200 мл вода с малко сол да кипнат.

След 20-тата минута залейте равномерно баницата с водата и върнете да се доизпече за 10-тина минути на 160 градуса вече. Изпечената баница по каракачански запарете с кърпа и поднесете след 10-15 минути.

Източник: gotvach.bg

Последни новини