От х:

Днес в x:

Еклери с крем Брюле

Еклери с крем Брюле

Необходими продукти

Начин на приготвяне

В по-голяма тенджера смесете прясното мляко, водата, маслото, захарта и солта и сложете да кипне на котлона. След това сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица енергично, докато тестото започне да се отлепя от стените на съда.

Щом стане на топка, снемете от огъня и добавят едно по едно яйцата. След всяко яйце разбърквайте, докато напълно се смеси с тестото.

Щприцовайте тестото върху тава с хартия за печени на малки кръгли или продълговати еклери. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

Не отваряйте врата на печката по време на печенето, а едва след като са напълно готови. Оставете ги вътре в печката да се поохладят на отворена врата.

През това време за крема Брюле загрейте сметаната, прясното мляко и захарта. След като кипнат, прибавете предварително разбитите жълтъци, като бъркате енергично, докато кремът се сгъсти.

След като махнете от котлона, разбъркайте с ванилията и предварително набъбналия и разтопен желатин. Оставете крема напълно да се охлади и напълнете еклерите с него.

По желание залейте готовите еклери с шоколадов кувертюр или глазура.

Източник: gotvach.bg

Последни новини