От х:

Днес в x:

Гимназиите влезнаха в предизборна кампания

Предишния Младежки парламент работеше добре до напускането на председателя си Никола Сталев/със зелената блуза/

4-тите избори за хасковски младежки парламент ще бъдат открити утре с официалното приемане на регламента в Младежкият център. Там ще се съберат представители на всички училища за да обсъдят подробностите. От утре до 30-ти март в хасковските гимназии ще се гласува за членове на младежкия парламент. Може да се кандидатира всеки, трябва да убеди само съучениците си да гласуват за него. Вотът е по хасковските гимназии.

Младите парламентаристи са 41 на брой, по подобие на хасковският общински съвет. Избират се според най-много получените гласове, а не на квотен принцип между училищата. Отчасти заради това най многобройното училище, хасковската Езикова, излъчва и най-многото съветници. Там гласуването е и най-масово.

Последните двама председатели на парламента бяха на ГПЧЕ, Никола Сталев и Мелин Байрям Али. Двамата нашумяха с вътрешния преврат който си спретнаха преди 2 години. Тогава Мелин смени Никола по средата на мандата. Никола не издържа и напусна парламента. Явно хасковските мъже още имат проблеми с лидерството на жени.

Мандатът на младежкия парламент е три години. Официалната му цел е да осведомява местната власт за инициативите на хасковската младеж и ги запознава със своите проблеми. Досегашната им дейност се отличава с огромен ентусиазъм и редица предимно екологични проекти и спортни празненства.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини