От х:

Днес в x:

Lamborghini Aventador J. Уникален и страхотен

Сериен..., но в една бройка

След като през уикенда изтече едно изображение, сега Lamborghini официално показаха на шоуто в Женева своя уникален спийдстър Aventador J.

Моделът е описван като най-безкомпромисния суперспортен автомобил, който марката някога е правила. Няма покрив, няма и предно стъкло и може да достига скорости от над 300 км/ч. С оглед на казаното дотук става ясно, че подобен автомобил определено трябва да има оптимизирана сигурност.

Не е изключено мнозина да помислят, че J от името на суперавтомобила вероятно е в чест на класическия Jota от 70-те години на миналия век. Всъщност обаче името е заимствано от техническия правилник на различните състезания на ФИА.

Както вече казахме Aventador J няма покрив или предно стъкло. В резултат на това височина на колата е едва 1 110 мм. Иначе дължината е 4 890 мм, а широчината – 2 030 мм. Това означава, че този спийдстър е най-ниският автомобил, който Lamborghini някога е произвеждал.

В предницата основно впечатление прави оформянето на носа, както и огромните въздухозаборници. Всичко това има за цел да придаде усещането, че виждате болид от Формула 1. В допълнение колата получава стабилни 20-цолови лети джанти, ултра тънки врати (които се отварят нагоре в типичния стил на Lamborghini), както и много малки странични прозорци.

Откритият стил на екстериора логично повлиява и на вътрешното пространство. Червената тема от каросерията продължава и в интериора, като червената ивица, преминаваща по предния капак, продължава между водача и спътника му и така до самата задница. За бруталната мощ на модела отговаря 6.5-литров V12 двигател, който е заимстван от стандартното купе.

Тук идва моментът да кажем, че Aventador J ще се произведе в само една бройка. На печелившия – честито. Цената? 2.2 милиона евро.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини