От х:

Днес в x:

ВиК препоръчва: Водата в Хасково-само за миене

Това става само за миене,препоръчват от ВиК

ВиК операторът препоръчва водата в град Хасково да се използва само за санитарно битови нужди, става ясно от официално изявление публикувано в сайта на водното дружество. Любопитното е че ударения от наводнение Харманли няма такава препоръка освен за наводнените села Иваново, Лешниково, Смирненци и Върбово.

Иначе, според ВиК вода в Хасково вода има навсякъде с изключение на Младежки хълм и кв. Кенана. Причината за безводието там е в наводнени 5 броя тръбни кладенци в източната зона и още 4 броя наводнени кладенци в района на първа помпена станция.

Същевременно ВиК търси възникналата авария по трасето на водопровода, захранващ отделните квартали. Замърсените кладенци пък са извадени от водоподаване и се продухват. Иначе в хасковско без вода са селата Стамболийски, Брястово, Александрово, Брягово, Родопи, Корен, Горно Войводино, Малево и Криво Поле.

В Харманли без вода са 15 села.Поляново, с.Орешец, с.Овчарово, с.Богомил, с.Коларово, с. Българин, с. Шишманово, с. Бисер, с. Рогозиново, с. Доситиево, с. Славяново, с. Браница, с. Изворово, с. Черепово, с. Дрипчево.

В другия ударен от наводнения район, Свиленград, няма населени места без вода.

ВиК операторът е препоръчал водата да се използва за санитарно – хигиенни нужди в самия Свиленград и в селата с.Студена и с. Капитан Андреево. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини