От х:

Днес в x:

Ния - By Myself (видео)

Миналогодишната победителка в "Гласът на България" Ния Петрова пропътува хиляди километри до Йордания, за да заснеме клипа към първото си авторско парче "By Myself"

"След "Гласът на България" се промених - и като мислене, и като начин на живот. "By Myself" е песен за нещата, през които преминах, с които се преборих и които поисках за себе си. Идеята за парчето се роди още миналото лято. По онова време из главата ми се въртяха различни идеи, които не бях сигурна как да свържа в едно цяло. Звъннах на Прея, разказах й какво си представям и я помолих за съдействие. Така се роди "By Myself", разказва Ния пред Dir.bg .

Не познавала Прея лично, но знаела колко добре работи. Започнали да  обменят идеи. разговаряли за всичко, без да спорят.  Благодарение на Прея песента до голяма степен придобива настоящото си звучене. Ния казва, че работата била наистина екипна. Денис Попстоев и Петър Йотов сътворяват музиката.

За клипа с режисьора и оператора - Велина Балинова и Силвио Силвионов, търсели място с топъл климат, което да кореспондира на самото парче и така избират Йордания. Първоначалната идея била да снимат в пустинята Вади Рум и до Червено море. Но в Акаба местни хора им показали един великолепен покрив, от който се вижда целия град. Решили, че е чудесно място за снимки. 

Имало и непредвидени ситуации. В палатката, в която спели в пустинята, токът спрял вечерта, когато температурите падат под нулата. На връщане им отменили полета.

Ния в момента работи по няколко парчета, пише музика сама. Надява се през лятото да издаде EP (малък албум).  Слуша много и най-различна музика и открива по нещо във всеки стил, глас и жанр. Работи в социалната сфера в подкрепа на млади хора в неравностойно положение, които се сблъскват с дискриминация.

"Никога не съм се замисляла дали да избирам между музиката и социалната работа, защото виждам, че могат да се съчетават перфектно. За мен е важно не само да се занимавам с изкуство, а и да виждам отблизо живота такъв, какъвто е. Реалността е най-голямото вдъхновение", завършва Ния.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини