От х:

Днес в x:

София се отдалечи с два часа от Хасково

Пътуването с автобуси стана проблематично

Автобусите за София пътуват с поне двучасово закъснение, призна шефът на най-големия превозвач в региона „Арда тур“, Себахтин Исмаил. Снегът не промени разписанията, но крайно непочистените пътища, унищожават всякакви графици, коментира превозвача. Така, пътят до столицата от обичайните 3 часа, се превръща в 5 часово изпитание на нерви. В добрия случай. Крайно затруднено е придвижването в посока Кърджали. Това е единственият път в областта по който са въведени ограничения-с вериги за всички автомобили. Особено проблемно е положението от село Мост нататък. В кърджалийско пък е страшно. По информация от шофьори, пътната полиция спира всички, които влизат в областта без вериги.

И останалите хасковски превозвачи срещат затруднения, макар засега да няма отменени курсове. „Имах късмета курсовете по главните ми линии да тръгват сутринта, когато обстановката още бе нормално“ коментира и шефът на „Сърнела“, Красен Ангелов.

Положението се очаква да се влоши утре, защото по информация на синоптиците, ще вали през целия ден и през цялата нощ. Ако времето потвърди тази прогноза, вероятните количества паднал снеговалеж ще бъдат между 30 - 50 см.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини