От х:

Днес в x:

Мрежите на "Глобул" се сринаха предколедно

Мрежите на мобилния оператор блокираха заради снега и лошите атмосферни условия в цялата страна.

Най-рано проблемът с мобилната мрежа беше усетен във Варна и Варненска област. Още сутринта в града нямаше обхват.

Не по-малко оплаквания от оператора обачве има и в Софийско. Телефонът за клиенти, който може да бъде избиран от други оператори, съвсем не работи. Повредата лиши от комуникация клиентите на компанията за почти три часа. Затруднението при изходящите и входящите обаждания към абонатите на Глобул се дължи на проблем във връзката между мобилните централи заради снега и виелицата навън.

“Независимо от съществуващите два допълнителни варианта на алтернативно насочване на трафика, проблемът още не е окончателно решен”, коментираха от централния офис на Глобул в Бизнес парк София.

Данни на компанията показвали, че подобни прекъсвания, в които и алтернативните пренасочвания не функционират, са редки и броят на засегнатите абонати в този случай обикновено е ограничен.

Съвесем не такъв обаче е настоящия случай. Причините за срива все още се изясняват. Няколко часа отнема на компанията установяването и локализирането на смущенията. От Глобул се оправдават със снега и лошите атмосферни условия, както и със силния вятър в Североизточна България.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини