От х:

Днес в x:

Прасе-мутант изхаби патроните на ловна дружинка

Черногоровската ловна дружинка с трофеите си

Огромно 250 килограмово прасе отстреля черногоровската ловна дружинка при традиционният си ловен излет в събота. Огромният звяр е най-голямото диво прасе свалено от авджии през тази година, завистливо коментираха колеги на димитровградските ловци.

Свинята е била толкова здрава, че издържала кръстосания огън на почти всички авджии от дружинката. Животното е поело 6 изстрела с 13 нули мини магнум куршуми и е продължавало да тича. Прасето се е предало едва след точно попадение на бренеке. Това по същество е куршум, който при попадение се сплесква и причинява огромни поражения. Финалният изстрел, прави 35 годишният димитровградчанин Стойчо Стойчев. Заслуга имат обаче всички ловци, участвали в обстрела и омаломощаването на свинята, уточни един от главните участници в паметната гонка Колю Кръстев.

Заедно с рекордьора, черногоровци са отстреляли и една по-малка свиня от 130 кг. Забележителният ловен успех е станал възможен заради перфектната организация и дисциплина от страна на всички участници в лова, отчитат от черногоровската дружинка. Постижението им е повече от впечатляващо, защото по принцип в димитровградско няма глигани, заради липсата на гори. Глиганите са към ивайловградско, маджаровско и любимешко. Последните няколко седмици обаче там ловците остават на сухо, разбра Haskovo.net.

Подобни огромни свине се навъдиха напоследък, от кръстосването на класическите диви свине с други по култивирани породи, коментираха хасковски ловци. От областният град честитиха слуката на съседите и изразиха надежда че късметът ще дойде и при тях.

Г.Христов

Свинята паднала след поредица изстрели на много ловци
Един от нй-младите ловци, Колю Кръстев също участва в преследването
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини