От х:

Днес в x:

Съдът оправда Илиян Тодоров за убийството пред „Соло”

Софийският градски съд оправда Илиян Тодоров за убийството на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров, които бяха намушкани смъртоносно пред столичната дискотека „Соло” през 2009 г.

На последното заседание, проведено на 7 декември, наблюдаващият прокурор по делото Любка Кръстева отново не поиска максималното наказание „доживотен затвор без право на замяна” за Тодоров. Тя поиска съдът да му наложи второто по тежест наказания, предвидено в закона - „доживотен затвор”.

Присъда по делото „Соло” се очакваше и на 1 юли т.г., след като бяха произнесени пледоариите по делото. Председателят на съдебния състав съдия Румяна Ченалова обаче отложи произнасянето тогава. Тогава тя се оправда, че събраните до момента доказателства не стигат до еднозначни отговори. Така по делото бяха назначени нови експертизи и бяха разпитани още свидетели.

На 18 април 2009 г. след спречкване между две компании пред дискотеката 25-годишният Илиян Тодоров от Перник уби 21-годишния Кирил Въжаров - вратар на националния отбор по хокей, и 24-годишния Васил Александров. Тогава беше ранен и приятелят им Кирил Димитров, който е от тяхната компания. Той бе в тежко състояние след фаталната нощ, но лекарите го спасиха и сега е основен свидетел на обвинението. Според защитата, убийството не е по хулигански подбуди, а при самозащита.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини