От х:

Днес в x:

Арестуваха Николай Велков за изнудване на Киро Японеца

Адвокат Николай Велков е бил задържан и в момента се намира в ГДБОП. Това потвърди градският прокурор на София Николай Кокинов пред news.bg.

Причината по думите на градския прокурор е изнудване на Киро Японеца. Става въпрос за подкуп, уточни прокурор Кокинов и допълни, че адвокатът е задържан с исканата сума.

 

На въпрос дали Велков е бил задържан след пресконференцията в БТА, Кокинов заяви: „Не знам къде е бил преди това, но сега е в ГДБОП".

Главният комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" също потвърди за задържането на адвоката. Той обясни, че Велков е бил задържан в момент на приемане на сумата от 20 хил. лв. подкуп. Велков е обвинен в изнудване.

Парите били искани, „за да оправят взаимоотношенията си и да не минават през съда". Станимир Фолоров обясни, че преди тази сума, Велков е искал много повече пари, но се стигнало до тази сума.

Сигналът за искан подкуп е подаден от самия Кирил Кирилов. Флоров обясни, че като потърпевшо лице той се е обърнал към ГДБОП. По думите на Флоров, от няколко дена ГДБОП съвместно с прокуратурата работят по сигнала.

News.bg потърси за коментар журналистът Явор Дачков, с когото само преди часове Велков даде пресконференция в БТА.
Дачков посочи, че е разбрал за случилото се преди минути и „е като ударен с мокър парцал". Журналистът от в. „Галерия" обаче каза, че не знае подробности за ареста на Велков.

Припомняме, преди седмица Велков бе пребит в столичен ресторант от Киро Японеца. Това стана, след като адвокатът е бил в съда, където е свидетелствал срещу Кирилов.

Велков е задържан час, след като даде пресконференция в БТА. На нея той обвини шефа на Корпоративна банка Цветан Василев, че стои зад арестите при акция Октопод, а така също и ДАНС, които по думите на Велков се грижат за попълване на трезорите на Корпоративна банка

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини