От х:

Днес в x:

Знаменити, преуспели, без диплома

Създателят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс така и не завършил университета. През 1975 година 19-годишният младеж учи в Харвард, но избира да се посвети изцяло на компанията си. Съдбовно решение, което промени света. Университетът все пак никога не го забравя и през 2007 година му връчва почетна докторска степен.

Саймън Кауъл е абсолютен "мултиталант", работи като продуцент и автор на сценарии, предприемач и актьор.

Феновете на ТВ звездата във Великобритания и САЩ едва ли обръщат внимание, че в училище той бил далеч не така успешен - напуснал интерната на 16-годишна възраст.

Когато Стив Джобс почина, светът потъна в скръб. Предприемачът бе легенда в Силициевата долина. Той обаче също е сред знаменитостите, прекъснали образованието си. През 1972 започва да следва в Орегон, но издържа само един семестър. Тогава младежът просто е твърде непостоянен, идва бос на лекции, живее като хипи.


Стефани Джоан Анджелина Германота. Дали ни радва или притеснява, Лейди Гага свети ярко на небосклон, изпълнен със звезди.

Певицата следвала в университета в Ню Йорк,  за да стане професионален автор на песни. Какво щеше да е, ако беше устояла докрай? Ама не - на 19 осъзнава, че и стига толова образование и така през 2005 година приключва със следването си.

Майкъл Дел е друг пример за успех. Той основава една от най-големите компютърни компании в света и също напуска университета преди да завърши. Дел започва подготовка за медицинско образование в университета на Тексас, но на 19 години се отказва, предпочитайки да се концентрира върху бизнеса си.

Ричард Брансън страда от дислексия, а училището зарязва едва 16-годишен.

Империята на милиардера - Върджин груп (Virgin Group) включва множество компании, радио, авиокомпания и фитнес студиа. Негова е идеята и реализацията на първия частен космодрум, и туристическия космически кораб...

 

Франсоа Огюст Рене Роден, един от основоположниците на импресионизма в скулптурата няма академична диплома. Него не го приемат в Школата за изящни изкуства. За академичната общност това било достатъчно основание да го пренебрегва, обсъждало се включително да не би да постига така изразителната мускулатура правейки отливки на моделите си.

Освен гениален скулптор, Роден бил и блестящ бизнесмен. Ателието му изпълнявало правителствени поръчки, а в него се борели да бъдат приети много млади таланти.

Студентският живот на Джеймс Камерън с нищо не подсказавал, че името му ще се свързва със създаването на един от най-красивите и гледани филми - Аватар. Камерън трябвало да стане физик, вместо това направил дълга и и успешна режисьорска кариера.

На 20 години Камерън приключва с физиката, която следва във Фулъртън, Калифорния. Насочва се към киното и става един от емблематичните режисьори на нашето време.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини