От х:

Днес в x:

„Живите мъртви” тръгнаха в 122 страни

 Живите мъртви е изключително новаторски проект и вече е ясно, че e харесван по цял свят. Сериалът проследява историята в седмиците и месеците след пандемичен апокалипсис на зомбита. Окръжен шериф Рик Граймс пътува заедно със семейството си и малка група оцелели в постоянно търсене на безопасно и защитено място за живеене.

 Живите мъртви е адаптация по комикса на Робърт Къркман, публикуван от „Имидж Комикс”. Комиксът е изключително популярен отвъд океана, като до момента са издадени 13 комикс-книжки с по шест глави. Къркман е и един от изпълнителните продуценти на проекта, а трикратно номинирания за „Оскар” Франк Дарабонт („Изкуплението Шоушенк”, „Зеленият път”) е сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент. Гейл Ан Хърд („Терминатор”, „Пришълците”, „Армагедон”, „Невероятният Хълк”) също е изпълнителен продуцент.

Първият сезон на „Живите мъртви” държи първото място за най-добър американски телевизионен сериал на международния пазар, като постигна рекорден рейтинг, както в САЩ, така и в другите страни. Номиниран е за няколко награди, някои от които са: „Най-добра телевизионен драматичен сериал” на 68-ото издание на наградите „Златен глобус” и три номинации на 63-ата церемония по връчването на наградите „Еми” в Съединените щати. За пълвия сезон Робърт Къркман спечели приз  „Най-добър сериал”, „Най-добър сценарий” и „Мъж на годината” по време на връчването на наградите „Стан Лий” във Великобритания. Следва номинация по време на „Международните драматични награди” в Сеул в категорията „Най-добър сериал” по-рано тази година. „Фокс интернешънъл ченълс” е отличен с награда „Промакс” за най-добра кампания на първия сезон.

Вторият сезон на „Живите мъртви” ще се излъчва в 122 държави на 35 езика и ще бъде гледан от над 200 милиона зрители в цял свят: Австралия, Великобритания, Германия, Испания, Португалия, Италия, Полша, Турция, Балканите, Прибалтийските държави, Норвегия, Холандия, цяла Латинска Америка, Близкия изток, Япония, Корея, Хонконг, Сингапур и Южна Африка.

В България - всеки понеделник от 22:00 ч. по FoxCrime

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини