От х:

Днес в x:

Началото на края за симеоновградското гробище за коли

Губернаторът Ирена Узунова откри ремонта

С първа копка на разбитият път Симеоновград-Гълъбово бе дадено официалното начало на края, на най-голямото гробище за коли в областта. Унищожителният за автомобилите път чупеше картери, джанти и пукаше гуми от десетилетия. Наслушал се е на стотици обещания, че ще бъде ремонтиран. Едно от тях го застигна на 19-ти октомври 2011-та.

Стартира ремонтът на отсечката с дължина 46 км, обяви официално губернаторът на Хасково Ирена Узунова. За целта са осигурени 17 млн евро от републиканският бюджет на България. С едноличната и безусловна заслуга на Иван Петров, призна областният управител. От месеци той „орал“ из коридорите на министерският съвет за да осигури парите. През това време от областна администрация и община Симеоновград приключили окончателно процедурата по отчуждаване на имотите по пътя. Всичко било готово за края на август, но отпускането на средствата станало факт едва преди дни.

Срокът за завършване на ремонта и рехабилитацията е 1 година-до октомври 2012-та. Пътят е част от транспортен коридор №5, който е един от най-натоварените в България. Затова ще се работи така, че пътя да е затварян възможно най-малко и за най-кратко. За тази 1 година, с помощта на общината ще се ремонтира и зловещата улица „Съединение“, която свързва пътя от Хасково с гълъбовският път. На нея, този Великден, загинаха в катастрофа 6 деца от Симеоновград. В тяхна памет, тържественото стартиране на ремонтните работи започна с минута мълчание.

Г.Христов

Човекът който осигури парите-депутата Иван Петров
Отец Димитър благослови делото
Десетки коли аварираха по този път
Който изглеждаше така
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини