От х:

Днес в x:

Плевнелиев и Панайотов събраха хиляди на митинг-концерт в Хасково

Хиляди хасковлии изпълниха площад „Свобода” тази вечер на митинга-концерт, организиран от ГЕРБ. На него бяха представени кандидатът за кмет на Хасково Иван Панайотов, както и кандидатите за общински съветници. На сцената излязоха и кандидатите за президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Пред множеството се появи и вицепремиерът и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Избрахме за наш кандидат за кмет Иван Панайотов, защото е честен, интелигентен и доказан професионалист. Питах двама министри на образованието за него – сегашният Сергей Игнатов и предишният – Йорданка Фандъкова, и двамата дадоха изключително висока оценка за него като професионалист. Аз знам, че в Хасково има хора, които са свикнали да си купуват изборите и смятат, че това ще продължава. Но Иван Панайотов и отборът зад него – общинските съветници, ще докажат, че това може да се промени”, каза Цветанов.

Публиката бурно го аплодира, а после възнагради с аплодисменти и един от най-харесваните хора в държавата – Росен Плевнелиев.

Преди началото на митинга Плевнелиев обходи множеството на площада, придружен от Панайотов. Двамата се ръкуваха със стотици хасковлии, повечето от които им даваха заръки какво трябва да се промени.

Пред хилядното множество свои изпълнения показаха фолклорен ансамбъл „Българе”, актьорите от предаването „Комиците”, пяха Веселин Маринов и Графа.

„Толкова много хора на този площад не съм виждал от много години, от времето на първите митинги на СДС в зората на демокрацията”, каза, учуден от множеството, възрастен седесар.

Няколко часа преди митинга на площада в НТС се проведе и среща на кандидата за кмет Иван Панайотов и Цветан Цветанов с представители на бизнеса. „Най-голямата болка на хората в момента са работата и доходите. А те се осигуряват от бизнеса. Като кмет на Хасково аз ще стопирам корупцията, ще разкъсаме обръчите от фирми и ще спрем източването на общински средства. Работата на администрацията ще бъде напълно прозрачна, включително създаването на електронна община. Уверявам ви, че търговете и конкурсите ще са почтени и честни, бизнесът ще бъде обслужван бързо и без бюрокрация. Ликвидираме рекета с дарения и с помощта на държавата ще осигурим подкрепа за фирмите. Обещавам ви честни и ясни правила, които ще важат за всички”, каза Панайотов.

Бизнесмени поискаха намесата на вицепремиера Цветанов за преодоляване на бюрокрацията във фонд „Земеделие”, където по думите им нямат достъп до информация. От залата се чу и предложение да се децентрализира фондът, като се създадат областни управления, където да се вземат решения и да се подписват договори.

По-рано през деня вицепремиерът Цветанов имаше среща и с родителите на трагично загиналите шестима младежи при катастрофата навръх Великден тази година в Симеоновград. Той ги увери, че тяхната подписка има резултат – искането им е правната комисия в Народното събрание. Обсъжда се промяна в Наказателния кодекс. Ако тя бъде приета, пияните шофьори, които са причинили смърт на пътя, вече ще бъдат съдени за предумишлено убийство.

В петък пътуващата приемна на кандидата за кмет Иван Панайотов ще бъде в квартал "Куба", срещу бившия магазин "Сан Марко". Всички съкварталци са поканени да се срещнат лично с него и с някои от кандидатите за общински съветници и да изложат проблемите си.

кандидатът за кмет Иван Панайотов и кандидатите за общински съветници

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини