От х:

Днес в x:

Местни учителки ще променят родното образование

През миналат година Дочка Кючукова бе отличена от Регионалния инспекторат за 3-тото си място

Дочка Кючукова от Любимец и Диана Петрова и Милена Георгиева от Харманли, са класирани с проекти за финалния кръг на програмата „Училището желана територия на ученика“. Ако техните проекти за новаторско преподаване на материала бъдат класирани сред първите три в съответните категории, ще попаднат в учебния план на българското образование от следващата година. Финалния кръг е на 29, 30 септември и 1-ви октомври в София. Конкуренция на нашите преподаватели ще правят още 43 проекта от страната.

Дочка Кючукова е преподавателката от НУ „Христо Ботев“ в Любимец. През миналата година тя спечели трета награда в конкурса, за разработката на електронен самоучител по български език. През тази година, Дочка е решила да наблегне на математиката. Проектът е „Електронни уроци по математика-необходимост или лукс“.

Харманлийското дуо Диана Петрова, Милена Георгиева са от ОУ „Иван Вазов“. Двете участват с проект „Лятна театрална школа“, в раздела за извънкласни занимания.

Призьорите от националният конкурс получават парична награда и удовлетворението да са част от модернизацията на българското образование.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини