От х:

Днес в x:

Бламираха Станева за кмет

ОбС отхвърли предложението на кмета Георги Иванов за временно изпълняващ длъжността по време на изборите да бъде утвърдена неговата заместничка Недялка Станева.

Аргументът на съветниците е, че по закон това трябва да стане след регистрирането на титуляра за участие в изборите. По информация от ОИК Иванов не се е регистрирал за участие в изборите, посочиха съветниците.

Георги Иванов не присъства на днешната общинска сесия. Заместничката му напусна залата след отхвърлянето на предложението. Според информирани кметът може да назначи със заповед Станева за временно изпълняващ длъжността. В този случай правомощията и ще бъдат силно ограничени.

Скандал избухна по повод информация за изпълнението на бюджета за първо полугодие. Според Себахтин Исмаил съветниците трябва да получат отговор защо не са изпълнени решенията на ОбС в частта за капиталово строителство и парите са били харчени за обекти, които не са били одобрени от местния парламент. Исмаил поиска Станева да дойде в залата и да отговори на въпросите.

След кратка почивка общинският съвет продължи работата си. Очаквайте подробности по-късно.

HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини