От х:

Днес в x:

5 млн. лв. просрочени борчове на община Хасково

Малко над 5 милиона са просрочените задължения на община Хасково към 30 юни 2011 година. Данните са от информацията за изпълнението на бюджета от кмета Георги Иванов. Следващият петък документът ще бъде обсъждан и гласуван на сесия на Общинския съвет.

В същото време общината не е събрала 5 742 793 лв.-, пише още в отчета за бюджета за полугодието. Преобладаващата част от тази сума е от несъбрани местни данъци и такси – 5 390 961 лв.

Голям спад в изпълнение на плана за местните приходи отчита още кметът. При годишен план от почти 26 млн. лв. за първата половина на годината са събрани едва малко над 8 млн. лв. Това се дължи предимно на липса на приходи от операции с общинско имущества, пише в обяснението към данните.

За полугодието всички държавните дейности са получили плановите си бюджети на обща стойност 12 215 574 лв., пише още в информацията за изпълнението на бюджета.

Въпреки намалените приходи и затрудненията с блокираните банкови сметки на общината, през първото полугодие няма забавени плащания на заплати, на осигуровки, главници и лихви по кредити, пише още в документа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини