От х:

Днес в x:

Бившият МВР-шеф Румен Петков резна лентата на мотокроса

Бившият министър на МВР в правителството на тройната коалиция – Румен Петков, резна лентата на днешното състезание по мотокрос на пистата край Хасково. Той откри надпреварата като председател на организационния комитет на Гран При. Днешното състезание е кръг от националния шампионат.

90 състезатели в различни категории взеха участие в днешния мотокрос, първи на пистата се пуснаха малките. Хиляди бяха дошли на наблюдават зрелищното състезание. В долната част на терена, под пистата, бе разпъната и скара-бира.

Това е едва първият етап от замисленото по-голямо трасе, което в завършен вид ще отговаря на критерии за европейските първенства, стана ясно при откриването.

Днешната надпревара на мотопистата бе под въпрос до последния момент след скандали и разправии между държавните институции и общината. Областното пътно управление забрани използването на двете отбивки на пътя Хасково-Кърджали и зрителите трябваше да стигат до пистата по черен път, започващ от кръговото в началото на „Кърджалийска”.

Заради неуредиците в последните дни преди старта заместник кметът Кирил Керанов се зарече да съдят до дупка институциите за незаконни действия.

Интервю с Кирил Керанов за скандалите около мотопистата очаквайте утре.

Тодор Кръшков

Румен Петков и кметът Георги Иванов резнаха лентата на състезанието

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини