От х:

Днес в x:

Slow Life връща вкуса на живота

В световен мащаб се заражда тенденция, която може да промени живота на хората към по-добро, в частност да направи ежедневието по-съобразено с  природата.

Slow life е нов начин на живот, култура, противоположна на Fast living, или на забързания ритъм, характерен за настоящия етап от развитие на човечеството. Главната цел на зараждащото се движение е хората отново да овладеят времето и да живеят в унисон с ресурсите на планетата.

Slow life изключва неистовото препускане през деня. Това е изкуство на живот, което позволява на човека да се интегрира в окръжаващата среда и време, да почувства земята, природата и хората, да създаде нови отношения.

И не по-малко важно, хората трябва да напуснат виртуалното и да се завърнат в реалността. Show Life отдава също така приоритет на качеството пред количеството, пише GreenTech.bg

Първият етап от преминаване към Show Life е да спрем за миг, да помислим върху своя живот и да определим приоритетите си. Осъзнаването какви промени трябва да направим идва с времето. Счита се, че за забавяне на ритъма е необходим около един месец. Нужно е и време за промяна на обичайните представи за живота.

Show Life означава още да забравим за компютъра, докато сме в отпуск, да намираме редовно време за разходки, да четем вечер приказки на децата си, да общуваме по-често със своите половинки, приятели, съседи и познати.

В списъка от препоръки влизат също покупката на местна продукция и отхвърляне на полуфабрикатите. Вместо с Facebook, можем да се занимаваме със стайни растения, да работим в градината, да пишем текстове, да рисуваме и т.н.

Забавянето не е леност, а възможност да бъде овладяно времето и хората да установят контрол над живота си, смятат идеолозите на новото обществено течение. Вътрешното спокойствие способства за подобряване на концентрацията и повишаване на ефективността.

Slow Life вече има своите многобройни поддръжници. Управите на цели градове въвеждат елементи от тази концепция, а известният журналист Карл Хоноре написа манифест в защита на щастливото детство. Той посъветва също така родителите да се замислят трябва ли да обременяват децата си с всевъзможни занимания.

Много мениджъри внедряват Slow Life елементи в своите офиси, в резултат на което служителите започват да работят по-ефективно и производителността в компаниите нараства.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини