От х:

Днес в x:

По 10 напират за една фуражка в хасковското МВР

55 лицеви опори за отличен

Средно по 10 души напират за едно вакантно място в областната дирекция на МВР Хасково. Днес над 300 кандидати от цялата страна се явиха на изпит за физическа подготовка на ст. „Младост“. Под зверската жега кандидатите правеха лицеви опори, совалкови бягания и обикаляха бегом стадиона за норматив. Целта им бяха 25 вакантни места в хасковската полиция плюс още 5 в общинска полиция.

22 годишната Евелина от Димитровград не успяла да влезе в полицейската академия в Симеоново, защото ...не и достигал ръст. 155- сантиметровото миньонче обаче не охладняла към униформата. Записала висше в Смолян със специалност „Национална сигурност“ и между другото кандидатства за патрулен полицай в Хасково. Крехката дама не издържа добре зверските нормативи-16 сек совалково бягане, 30 до 55 коремни преси/за мъжете лицеви опори и 3 минути за 800 метра. Записа някакви точки, но обясни че ще навакса на интелектуалния тест. Това е втория кръг в който се проверява интелектуалната и езикова култура на кандидата. Следва психо тест в Пловдив и финално интервю с комисар Петьо Петров шефа на ОД на МВР Хасково.

Към него се е запътила и 20 годишната Христина от Кърджали. Тя от малка мечтала да стане полицай. Същите мечти споделяха още 15 дами записали се за участие в изпита.

Нормативите за мъжете бяха още по сурови. Хасковлията Иво Тенчев показа как става-скочи от място 2.50 метра/норматив 2.40/ и направи совалка за 15 секунди. Студентът в „Социални дейности“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“се върнал тази година от бригада в Щатите и в полицията му се видяло най сигурно за бъдеща работа.

Напливът е безпрецедентен, обясниха от изпитната комисия, съставена от софиянци и местни полицаи плюс световния шампион по борба и почетен хасковлия Живко Вангелов. Издържалите 4-те кръга на конкурса отиват в Пазарджик на 6-месечен курс в бившото полицейско училище. Едва това обличат униформата, като започват от най-ниското стъпало-патрулен полицай.

Г.Христов

Иво Тенчев от хасково отнесе всички на совалките
После прелетя над норматива на скок на дължина
Евелина/вдясно/ и Христина подгониха местата за мъже
На чаровната димитровградчанка не и стигнало ръст за Академията но не се отказала
Неизвестна хасковска кандидатка слуша внимателно указанията
Полицаи и кандидати се наслаждаваха на сеира от изпит
За останалите бе зор
Голям зор

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини