От х:

Днес в x:

Бизнесмен прострелян на Хаинбоаз, МВР търси стрелците

Бизнесменът от Велико Търново Атанас Атанасов, който вчера бе прострелян при нападение в прохода Хаинбоаз, е изведен от състояние на шок и неговото общо състояние е относително стабилно. Това съобщи директорът на великотърновската болница, където е настанен Атанасов, д-р Людмил Гецов, цитиран от БТА.
По неговите думи пострадалият е претърпял сложни операции на двата крака. Днес предстоят нови интервенции, защото опасността за неговия живот не е отминала, добави д-р Гецов. Заради тежките наранявания мъжът бе загубил много кръв и бе в хеморагичен шок.

Директорът на великотърновската болница допълни, че по всяка вероятност на втори етап ще има ортопедична операция за възстановяване целостта на бедрото. То е нарушено с много фрагменти и отломки, съобщи "Фокус". "Пациентът е контактен в момента. Комата при него е била на база мозъчна хипоксия. Тежката кръвозагуба е довела до мозъчни промени, които нарушават съзнанието. Няма да има спомен", каза още д-р Гецов.

45-годишният Атанас Атанасов, който е представител на компанията за сателитна телевизия "Булсатком" за Велико Търново, бе прострелян от непознати и маскирани мъже в прохода Хаинбоаз край село Въглевци вчера. Криминалистите работят по различни версии за нападението.
Основната е въоръжен грабеж, но до момента няма данни, че пострадалият е носил със себе си голяма сума пари, добавиха от полицията. Според хора от Велико Търново обаче бизнесменът често превозвал големи суми пари с личния си автомобил и без охрана.

"Шокирана съм. Атанас всяка седмица ходеше до централата в Стара Загора. Имало е случаи, когато наистина е носел пари. Този път обаче караше само три стари приемника, които трябваше да върне в централния офис. Не знам дали е имал спътник", сподели служителката на фирмата във Велико Търново Дора Генова, цитирана от в. "Труд".

МВР продължава мащабната операция за издирване на извършителите на територията на няколко области. Вчера полицаи с бронежилетки претърсваха колите по главния път София-Русе в района на моста на град Бяла.

По-късно от Областната дирекция на полицията във Велико Търново съобщиха, че издирваните мъже са двама, като единият е висок, около 180 см, нормално телосложение, а другият е около 165 см. Двамата са облечени с черни дрехи и маски с прорези на очите. След стрелбата те са избягали към Велико Търново се с лек автомобил „Ауди 80".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини