От х:

Днес в x:

Утре почват магистралата Димитровград - Харманли, чакат премиера за първа копка

Премиерът Бойко Борисов ще присъства утре на символичната първа копка на изграждането на ЛОТ 2 на автомагистрала „Марица” Димитровград – Харманли, съобщиха от областната администрация. На събитието ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, както и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”. Мястото на първата копка е на главния път „Хасково – Димитровград”, на 400 м след разклона за с. Крепост.

Изпълнител на отсечката е Сдружение „Марица Хайуей”. Стойността на проекта възлиза на 122 137 000 лв. без ДДС и ще се реализира с финансовата подкрепа на ОП „Транспорт” 2007 – 2013. 80% от средствата са осигурени от Кохезионния фонд на ЕС и 20% са от националния бюджет. Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца.

Строителството на ЛОТ 2 „Димитровград - Харманли” включва изграждане на участък с обща дължина 34,22 км, изпълнение на 27 големи съоръжения и три пътни възел: “Димитровград”, “Симеоновград” и “Харманли”, както и изместване на ж.п. линия “Русе – Подкова” в участъка “Димитровград – Хасково”.

В проекта също така е включено реконструкция на напоителни полета, ел.проводи 20 kV, кабели и водопроводи. Като част от заданието за допълнителното проектиране е и поставянето на шумозащитни прегради между магистралата и населените места. Също така проекта изисква да се предвидят проходи за различни видове животни в участъците със значително биоразнообразие.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини