От х:

Днес в x:

Държавата с фалшив стикер за паркиране

Хасковският директор на фонд "Земеделие" пред "Киа"-та с талона менте

Лек автомобил „Киа“ на хасковската областна дирекция на „Държавен фонд „Земеделие“ бе спипан днес преди обяд с фалшив стикер за паркиране на улицата зад Бизнесцентъра. Талонът за годишен абонамент бе под номер 85, но след проверка в офиса на „Паркинги и гаражи“ се оказа, че стикер с този номер бил е издаден на „Ситроен“ на частна фирма. Инкасаторите се усъмнили в талона, защото бил избелял и навявал съмнения, че е ксерокопие.

Шофьорът на „Киа“-та бе изумен и отказа да повярва, че държавната кола може да е с фалшив талон. Той веднага се обади на шефа си Владимир Матеев, който пък от своя страна веднага се озова на място. Началникът категорично отказа да да обясни каквото и да е и дори поиска да не бъде сниман. Молбата му обаче няма как да бъде уважена поради наличието на обществен интерес към подобни случаи.

На място пристигнаха и от Икономическа полиция към областната дирекция на МВР. Цялата група влезе в офиса на „Паркинги и гаражи“ в малкия Бизнесцентър, за да разследва случая. Справката в дневника с номерата на талоните наистина потвърди, че стикер с номер 85 е издаден на „Ситроен“. В целия списък с абонаментни талони имаше два автомобила Киа“, но с други регистрационни номера.

Държавен фонд „Земеделие“ фигурира в списъка с една единствена кола - „Хюндай“. Матеев обаче твърди, тя няма талон за абонамент за паркиране. Такъв стикер имала само „Киа“-та.

Понеже ситуацията стана твърде заплетена, служителите на „Паркинги и гаражи“ и на фонд „Земеделие“ бяха поканени в полицията за пълното изясняване на случая.

„Ето с какво се занимаваме в петък на обяд“, възмути се държавният директор.

Haskovo.net ще продължи да следи случая и ще изнесе информация, когато излязат резултатите от проверката.

Тодор Кръшков

Талонът менте
В офиса на "Паркинги и гаражи"
Държавната "Киа" бе закопчана със скоба
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини