От х:

Днес в x:

Повдигат ново обвинение срещу кмета Иванов

Ново обвинение се повдига срещу кмета на Хасково Георги Иванов, научи Haskovo.net от абсолютно достоверен източник. Обвинението е за злоупотреба със служебно положение.

Според прокуратурата Иванов е злоупотребил с част от сумата, преведена от търговската верига БИЛЛА за разчистване на терена, на който възнамеряваше да стои хипермаркет. Тогава от фирмата преведоха на общината 300 000 лева.

Без да проведе обществена поръчка или конкурс, кметът Иванов е сключил договор с ЕТ „Престиж“ за разчистване на терена. За това е платил 91 000 лева. Според обвинението обаче експертизата е доказала, че реално събарянето на сградата и разчистването на терена струва 21 000 лева. Тоест, градоначалникът е платил 4 пъти повече.

ЕТ „Престиж“ е била регистрирана на името на възрастна жена, но била управлявана от мъж с пълномощно от собственичката.

Това е една от преписките срещу кмета от 2006 година. Разследването обаче се забавило заради трудности, свързани с издирване на собствениците на имотите, както и документите на сградите.

Срокът на сегашното разследване изтича в първите дни на август. След това трябва да бъде внесен обвинителният акт в съда.

За 1 август пък е насрочено съдебното заседание, в което се очаква да приключи друго дело срещу кмета, свързано с БИЛЛА – за умишлена безстопанственост.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини