От х:

Днес в x:

Транспортен бос: ДАИ Хасково са некомпетентни!

Васил Пиронков обяви ДАИ-Хасково в некомпетентност

Държавната автоинспекция в Хасково са некомпетентни. Това заяви превозвачът Васил Пиронков, чийто автобус бе „арестуван“ на хасковската автогара на 21-ви юни с мотив, че е технически неизправен.

Като основания за спирането на возилото бе посочено теч от резервоара за гориво и дефектни спирачки. Днес, г-н Пиронков се свърза с Haskovo.net и помоли да даде и своята гледна точка по скандала. Нашият сайт пробва да установи контакт с Пиронков още същият ден, но такъв ни бе отказан.

Днес превозвачът лично пристигна в Хасково и ни показа протокол на самата Автоинспекция, за проблемният автобус. Заключенията там са коренно различни от обявените пред медиите. „Вижте, спирачки-има! Спирачна ефективност-има! Някъде да пише пробит резервоар?! А спукана рама?“ разпалено обясни Пиронков. По думите му, следата от гориво е от препълване на резервоара, не от пробив. Минималното омасляване по спирачният диск няма никакво отношение към ефективността на спирачките, признато и от протокола на ДАИ. Не е спукана рамата, а маншон за който е захваната задната броня. „Най-много бронята на висне от единия край. Но това не е основание за спиране“. Пиронков освободил возилото си още същия ден. Написал е официално възражение от действията на институцията. „Предупредих ги че техническият им контрол, явно се върши от технически неграмотни хора“.

За превозвача, това е атака от конкуренцията. „Спечелих всички линии в Асеновград. Веднага след като се разчу това с автобуса, Икономическа полиция и КАТ провериха целия ми автопарк- 90 автобуса“. По думите на Пиронков- не открили нищо. Но заради информацията по медиите, пътнико потока на фирмата му паднал наполовина. А„Комексмаш ЕООД-Васил Пиронков“обслужва линии в 5 области. „Чакам акта и после ще реша какво да правя ДАА“ вбесен е превозвача. „Има си съд, където може да се оспори наказателното постановление. Нашите органи са достатъчно компетентни“ лаконично отговори началникът на ДАИ Хасково Антон Ставрев.

Г.Христов

Протоколът на автоинспекцията за нередовният автобус
Спирачки-ДА, спирачна ефективност-ДА
Това омасляване на спирачките е безвредно, убеден е Пиронков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини