От х:

Днес в x:

Златева шеф на АБВ-то за 60 секунди

Златева бе шеф само минута

Мариела Златева бе назначена и уволнена като шеф на регионалната просвета в рамките на около минута. Толкова бе времето между подписа под заповедта за възстановяване и тази за уволняване от поста. Документите бяха разписани в присъствието на настоящия шеф на инспектората Иван Панайотов и заместника му Иван Ванчев.

„Когато подчинените, ви назначават и уволняват, значи има нещо много сбъркано в системата“ коментира за Haskovo.net г-жа Златева, минути след развръзката. За нея това е 4-тото уволняване от този пост от 2001-ва година насам.

Мотивът за поредното уволнение бил, че длъжността началник на регионалният инспекторат е предназначена за държавен служител. „В решението на съда за възстановяване изрично е посочено, че аз трябва да бъда назначена като държавен служител. Този мотив е абсурден, отново ще ги съдя“ закани се Златева.

В сагата има още един любопитен момент. Веднага след като Златева се появи със съдебното решение в инспектората на 20-ти юни, от образователното министерство са решили да я възстановят. „Във вторник пробвахме да я възстановим на работа. Госпожата обаче отказа да получи заповедта си“ заяви по телефона замминистър Милена Дамянова. От министерството опитали да изпратят документите с препоръчана пратка на адрес, но човекът който отворил вратата в жилището на Мариела Златева, декларирал, че няма да приеме пратката. „Какво повече да направим. Шеф си остава Иван Панайотов“ заяви Дамянова

Версията бе отхвърлена категорично от Златева. „От никого не съм се крила. С мен се свърза някой си Лазар Дозов от министерството. Обясних му че съм в болнични. Лекувах се в Пловдив. Изрично казах, че в понеделник съм на работа. Не мисля че трябва по пощата да се възстановяваме“ допълни тя.

Ако българската съдебна система не си свърши работата Златева ще се обърне към европейски съд. В момента тя няма непосредствени планове за бъдещето, след напускането на хасковското ПМГ. Не знае дали ще и присъдят обезщетение за поредното си уволнение. В заповедта за възстановяване като шеф на инспектората, е посочено трудово възнаграждение от 630 лв-горе долу толкова колкото е учителската заплата на Златева. Обезщетението трябва да изплати разликата със шефската заплата, каквато в случая липсва.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини