От х:

Днес в x:

Курортите под лупа за медик, „Смокините“ с фелдшер

Те са осигурени с медицинска помощ при нужда

МЗ възложи на ИА„Медицински одит“ да започне масирани проверки от 1 юли по курортите за това как се оказва медицинска помощ на туристите. Целта е да се гарантира, че няма да се нарушават правата на българските и чужди граждани по време на почивката им. Всеки човек с редовни здравни вноски има право на медицинска помощ, която се покрива от здравната каса, а на спешна помощ имат право и хората без редовни здравни вноски независимо от това дали са в мястото, където живеят или на почивка.

Не е задължително в самите хотели или почивни станции да има медицинско лице, но собствениците им са длъжни да поставят на видно място списък с лечебните заведения или медицински пунктове, където има специалисти, които работят със здравната каса. Лекарите и медицинските лица пък трябва да сложат на видно място информация с услугите, които покрива здравната каса, както и тези, които трябва да плащат пациентите.

Хасковската почивна станция „Смокините“ не разполага със собствено медицинско лице. Такова обаче има на 20 метра от входа на станцията, при влизането към плажа, уточни шефката на ОП „Почивно дело“ Янка Ванева. Денонощно там има фелдшер. Отговорността за поддържането на медицинския пункт е на концесионерът на плажа.

Г.Христов

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини