От х:

Днес в x:

Около 200 диабетоболните с безплатни хранителни доставки

Петър Дялков съобщава добрата новина на хората си


Между 150 и 200 души от хасковският съюз на диабетоболните ще получат безплатни хранителни доставки от националната си организация. Помощта е договорена от председателят на хасковската организация Петър Дялков. Броят на подпомогнатите зависи от актуализираните пенсии или доходи на членовете на съюза. За да се кандидатства за помощта, пенсията не трябва да надхвърля 288 лв. Ако членът е под пенсионна възраст трябва да удостовери че е безработен.

 

Ще поканя хора от общината и от медиите на разглеждането на заявленията. За да няма обвинения че за едни няма, за други има“ закани се Дялков. Той визираше подобни случаи от преди две години, когато част диабетиците се оплакаха, че са били извадени неправомерно от програмата. „Идват ми хора с 500 лв пенсии и искат да бъдат подпомогнати. Няма начин“ категоричен е Дялков.

 

 

 

Помощта ще включва варива, пилешки бутчета, риба и други хранителни продукти. Точната стойност не е определена. Заявки за нея се приемат до 25-ти юни.

 

Хранителните добавки са в рамката на стартиралата от началото на месеца програма на местното дружество под надслов „Заедно срещу Диабета“. В рамките на тази програма, днес в Хасково пристигна д-р Румен Богданов, един от най-изявените специалисти по диабетно стъпало. Специалистът от диабетния център „Свети лука“ донесе от София и модерна апаратура за диагностика. С нея докторът тръгва на обиколка по адреси в които живеят диабетици в напреднал стадий на болестта. Следобед, специалистът пътува за Димитровград за преглед на тамошните диабетици.

 

Г.Христов

Д-р Румен Богданов/в дъното/ извършва преглед на диабетното стъпало
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини