От х:

Днес в x:

Рибар за бой се стяга! Бракониери напират за последно

Рибарите в региона се стягат за утрешния ден първи, след падането на риболовната забрана. Десетки любители от Хасково още днес отпрашиха за язовирите, за да се посветят на първия рибарски уикенд от 40 дни насам. Заклетите въдичари ще си правят бивак за през нощта и утре на зазоряване разпъват такъмите. ИАРА обаче не им вярва особено и ще ги дебне за неразрешен нощен риболов. Всички служители на риболовната инспекция са по водоемите тази нощ.

Като за последно,към язовирите се юрнаха и бракониерите. 6 хрилни мрежи с обща дължина от 300 метра са били извадени късно снощи от яз. "Тракиец". Извършители не са открити. Бракониерската активност рязко нараства с наближаване на края на риболовната забрана. Обикновено, именно честните въдичари с редовен билет сигнализират за мрежари. Затова бракониерите бързат да хващат преди естествените им „врагове“ да се появят по бреговете.

12 акта за риболов по време на забраната са наложили от хасковската агенция по рибарство и аква култури. От водоемите в областта са извадени 28 бракониерски мрежи с обща дължина 1550 метра.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини