От х:

Днес в x:

РДНСК нарочи за събаряне палата на Баневи край Спахиево, те обжалват

Имението на Баневи край Спахиево

Палатът на фамилия Баневи край Спахиево не разполага с никакво разрешително – нито за строеж, нито за присъединяване към електро и ВиК мрежата. Това констатирали инспектори на РДНС при проверка в имението на 30 март тази година. След като не им били представени никакви разрешителни книжа, проверяващите Петко Тодоров и Марио Тодоров заключават, че е грубо нарушен Закона за устройство на територията и препоръчват да бъде издадена заповед за премахване и сградата да се събори.

Констатациите обаче са оспорени пред хасковския административен съд от собственика на имота Йордан Банев, баща на известния бизнесмен Николай Банев. В писмено становище до магистратите той пише, че сградите в имението са строени през периода 1980- 1997 година и разполагат с всички необходими документи, нотариални актове и разрешителни. От протоколите на съдебните заседания става ясно, че масивната ограда, опасваща обширното имение, също трябва да бъде разрушена. Вещо лице прави оглед на имота и докладва, че оградата наистина представлява масивно строителство. За издигането й било издадено строително разрешение от главния архитект на община Минерални бани, но то по-късно е отменено с мотива, че теренът представлява земеделска земя и на него не може да има масивно строителство.

По казуса Баневи срещу РДНСК вече са проведени няколко съдебни заседания, следващото е насрочено за 7 юни.

Пред Haskovo.net Мария Банева, съпруга на Йордан и майка на Николай Банев коментира, че семейството й разполага с всички необходими документи. По думите й това ще бъде доказано по безспорен начин в съда. Банева каза още, че проверката на имота край Спахиево била по донос на уволнен техен служител – бившият управител на „Тежка механизация“ Валентин Радев.

Тодор Кръшков

Масивна ограда опасва обширното имение
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини