От х:

Днес в x:

Пускат безплатен ехограф на щитовидната жлеза за хасковлии

Безплатно изследване на щитовидната жлеза за хасковлии организира фондацията „Общество и здраве“ в партньорство с областната МБАЛ.

То ще се извърши на 9-ти май в подвижна лаборатория на фондацията. Тя ще се позиционира от 9 часа в двора на болницата и ще работи до 17 часа. За всички желаещи независимо от техния здравен статус е осигурен преглед от специалист и безплатно изследване на ехограф. Последното реално спестява пари, тъй като и здравно осигурените си заплащат ехографа при посещение на ендокринолог. Касата покрива само прегледа и изследване на двата хормона, но ехографът не се покрива. В зависимост от болниците, ехографът струва от 25 до 50 лв.

Апаратурата открива всякакви образувания и възли в щитовидната жлеза и 100% дава правилна диагноза на състоянието на органа. Прегледът с ехограф успешно предотвратява злокачествени образувания, често срещаната гуша и много други болести.

Щитовидната жлеза е най-голямата жлеза с вътрешна секреция в човешкият организъм. Близдо 1/3 от българите имат проблеми с нея на различни етапи от живота си.

Програмата на „Общество и здраве“ се изпълнява в 12 града на страната, Хасково е един от тях.

Всички желаещи могат да заповядат без да се изискват каквито и да е документи и направления или предварително записване. Подвижната лаборатория ще работи през целия ден.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини