От х:

Днес в x:

Връщат България в каменната ера - без бизнес, кабелна и интернет

Хасковлии излязоха на протест. Вече не се търпи

Връщат България в каменната ера, да не позволим това, скандираха стотици хасковлии в поредния протест из улиците на областния град. Както в цялата страна, хората протестираха срещу безнадеждното менгеме от ниски доходи и високи цени.

„В името на монопола държавата убива всякакъв бизнес, отнемат всеки белег на цивилизация“ настояваха протестиращите. Те блокираха за час ключовият булевард „Раковски“ в района на Веспрем и призоваха народа да се събуди. Защото вече няма накъде.

Високите цени на горивата убиват бизнеса. Караме на нула или загуба, категоричен бе таксиметровия шофьор Георги Пелев. От една страна скъпия бензин, от друга наложеният от държавата таван на цената на услугата по места. Това отнема възможността пазара да регулира цената, смятат таксиджиите.

Рязкото поскъпване на храните, връща глада във все повече семейства особено пенсионерски. Здравословната храна е мираж, медицинските услуги – лукс. Лекарствата често заменят хляба в семейният бюджет.

Пенсионерите вече са без храна, а скоро ще са и без кабелна. Заповедта на ДНСК за отстраняване на всички въздушни трасета на практика ще отреже кабелната и нета на стотици домакинства. До евентуалното им бъдещо заменяне от много по-скъпа услуга.

„ Чака ни пълно лунно затъмнение“, резюмираха включилите се в протеста кабелни оператори. Както в много градове и в Хасково липсва подземна инфраструктура, а разрешение за прекарването на такава не се дава. Така и 5-те кабелни оператори в града доставят услугата по въздух, поради липса на алтернатива, въпреки желанието за такава.

В пътя си от провинциално градче до световна империя, древният Рим е спазвал стриктно мотото „Хляб и зрелища“. В Хасково в 21-ви век, за много хора няма да има нито хляб, нито зрелища. Само тъжно битие. Като в каменната ера.

Подбробности с картина от протеста вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Автомобилно шествие затвори ключови градски артерии
Различни браншове се включиха в недоволството
Чрез мирно пешеходство бе затворен бул."Раковски" в района на "Веспрем"

7 полицейски патрулки обезопасяваха протеста
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини