От х:

Днес в x:

Григор сензационно бие топ-тенисист в Мюнхен

Григор Димитров отново прослави България

Хасковският супер талант в тениса Григор Димитров постигна най-голямата победа в своята кариера като разби бившият финалист на Аустрелиан Оупън и топ-10 играч Маркос Бахдатис от Кипър, на турнира от АТР в Мюнхен. Българската ракета номер едно показа шампионски характер и обърна именитият си противник с 2:1 сета. Израстването на 19 годишният хасковлия си пролича когато той отрази два мачбола във втория сет, а впоследствие разгроми съперникът в решаващият трети. Хасковлията се класира за ¼ финал на АТР турнир, което е най-доброто постижение в тенис кариерата му. Григор печели 45 точки за световната ранглиста и ще подобри рекордното класиране за български тенисист в световната ранглиста. В момента хасковлията заема 69-то място.

Мачът срещу кипъреца бе определян от букмейкърите като „лесен“ за Бахдатис. Първият сет потвърди прогнозата им. Бахдатис спечели със 6:3 гейма като се възползва от пробив в подаването на Григор в 4-я гейм. Това бе напълно достатъчно сета да бъде затворен в наша вреда. Във втория сет Гришо трудно задържаше подаването си, но в ключовите точки показваше желязна психика. Апотеоз бе последвалия тайбрек при 6:6 гейма. Бахдатис поведе със 6:4 точки и имаше два мачбола за приключване с победа на срещата. Брилятна защита спаси хасковлията, който впоследствие надделя със 8:6 точки в тайбрека и изравни общия резултат в сетовете 1:1.

Никой не очакваше развоя в третата част. Григор бе пълен господар на корта и размаза съперникът със 6:2 гейма, с което спечели крайната победа в мача.

В следващият кръг Гришо среща или Теймур Габашвили от Грузия или Флориан Майер от Германия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини