От х:

Днес в x:

Кенеди е убит заради извънземните?

Десет дни преди да загине от куршум, президентът на САЩ Джон Кенеди е поискал да му покажат секретните документи за НЛО, твърди днес „Дейли мейл", предаде КРОСС.

Изданието се позовава на неотдавна публикуваното писмо на Кенеди до директора на ЦРУ от 12 ноември 1963 година. Уфолозите незабавно възприеха този факт като доказателство, че американският лидер е бил убит от хора, които не искат да стане известна истината за извънземните.

ЦРУ разсекрети две писма на Кенеди по искане на писателя Уилям Лестър, според закона за свободен достъп до информация. Първото писмо е изпратено до ЦРУ, второто - до НАСА. Във второто писмо Кенеди е изразил желанието си за сътрудничество със СССР при усвояването на космоса. „Дейли мейл" публикува и фотокопия на писмата.

„Кенеди се е тревожел от факта, че много НЛО са били забелязани над територията на СССР и съветските власти могат да решат, че това е признак на американска агресия", казва Лестър в интервю за AOL News.

"Сигурно заради това е поискал документи, за да каже на руснаците - "вижте, не сме ние, нямаме нищо общо"".

Любителите на конспирацията твърдят, че писмото на Кенеди привлича вниманието към спорното „обгоряло досие", което американският уфолог Тимъти Купър е получил през 1990 година. Купър твърди, че документът му е бил изпратен от неизвестен сътрудник на ЦРУ, който „буквално спасил от огъня свръхсекретното досие". Всъщност, дали е истинска тази история и до момента не се знае.

Според Купър, на първата страница на документа директорът на ЦРУ написал „Както трябва да знаете, Улан прави справки за нашата дейност, което не можем да допуснем" . "Улан" е кодовото име на Кенеди за охраната на президента. До момента, не е ясно доколко е истински този документ, пише изданието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини