От х:

Днес в x:

Задържаха наркодилъри и взломни апаши

Столичните полицаи са задържали извършители на взломни кражби в центъра на София и дилъри на наркотици, съобщи пресцентърът на МВР.

Четирима апаши са в ареста за 24 часа. Криминалисти от Четвърто РУП са работели за задържането на извършителите от около два месеца.

В четвъртък е осъществена специализирана полицейска операция и групата е задържана след поредната кражба.

46-годишният А. Т. от София и К. И. (52 г.) с прякор Коня се опитали да проникнат в магазин за алкохол и цигари. Те разбили врата с щанга, но се задействала сигнално-охранителната техника и двамата избягали.

Впоследствие към тях се присъединява П. С. (36 г.) - Мишката. Тримата избягали с лек автомобил "Форд Мондео" към бул."Мадрид". Междувременно в Четвърто РУП е получен сигнал за задействана охранителна система на букмейкърски пункт наблизо, откъдето е бил откраднат плазмен монитор.

Полицаите са задържали А. Т. и П. С., а малко по-късно - и 27-годишния им съучастник Я. К. Четвъртият член на групата е успял да избяга с колата. Няколко часа по-късно К. И. е задържан в дома му в ж. к."Борово". В жилището му са намерени самоделни инструменти за отваряне на входни врати, картини, видеокамери и други вещи с неизяснен произход.

46-годишният А. Т. от София е криминално проявен и осъждан за кражби, К. И. е известен на МВР за кражби, измами, телесни повреди, противозаконно отнемане на коли и хулиганство, П. С. е осъждан за кражби и бягство от затвора, Я. К. е известен на полицията за кражби, хулигански прояви и притежание на наркотици.

В дома на задържаните наркодилъри са намерени подготвен за разпространение хероин и бучка амфетамин. След получен сигнал за мъж с прякор Ацето, разпространяващ наркотици, служители на Трето РУП са осъществили вчера полицейска операция.

По време на акцията в къщата, в която криминално проявеният и осъждан за кражби и грабежи А. И. (34 г.) живеел с приятелката си В. Х. (31 г.)- неизвестна до сега на полицията, са намерени 40 хартиени сгъвки и разсипани на прах около 15 грама хероин, пакетче и бучка амфетамин - общо около 78 грама. При извършения оглед в автомобила им са открити още 22 топчета хероин. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини