От х:

Днес в x:

Събират в книга 10 поети от Хасково и 10 от Крушевац

Янко Митева подарява бутилка вино от хасковско на сърбите

10 поети от сръбския град Крушевац, заедно с 10 автори на мерена реч от Хасково ще бъдат в ключени в сборник на два езика – български и сръбски. Изданието ще види бял свят по време на празника на Хасково през септември. Това издаде в аванс Янко Митев, който бе част от хасковската делегация за хумористичния фестивал „Златна Кацига“, който се проведе преди дни.

На тържествената вечер в Крушевац бе открита изложба на най-добрите карикатури от международния конкурс, в който взеха участие 173 автори от 45 държави от всички континенти. Голямата награда грабна Михаил Златковски от Русия. Единственият българин, чиято творба бе удостоена с участие в изложбата и каталога, бе Васил Ангелов от Димитровград, член на нашите Кауни. За цялостно творчество бе награден най-популярният в момента актьор в Сърбия Драган Йованович. Приветствие към побратимите от Сърбия поднесоха от сцената на фестивала Анна Йорданова и Янко Митев от наша страна.

Борислав Данев рисува на живо на самия фестивал. Борку, както е известен в Хасково, пожъна огромен успех в Крушевац, а интервюта с него бяха излъчени по 4 сръбски телевизии, включително и централната сръбска телевизия.

Haskovo.net

Драган Йованович получава наградата за цялостно творчество
Нашите в Крушевац
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини