От х:

Днес в x:

Лидълманията умря, кърджалийци загърбват немската стока

Лидълманията в Кърджали отшумя. Желанието на българина да хапне вкусна родна мръвка или саламче върна клиентите на верига „Перфескт” и понъпълни хипермаркета „Билла”.

 Не можем да свикнем с вкуса на немските колбаси, пастети и меса, споделят клиенти на „Лидъл” за Кърджали бг вести.

 Проверка показа,че въпреки многото хора в магазина, купувачите са малко. От 6 каси работят само половината. Повечето от посетителите само зяпат , за да се ориентират в промоциите.

 Отливът на купувачи се обяснява и с вдигането на цените във цялата верига „Лидъл”. Те се изравниха с тези в верига „Перфект” в Кърджали. За разлика от немския магазин обаче в българските се предлагат родна стока, която се оказва по традиционния вкус на нашенеца.

   Предпочитам да си купя месо от магазинчетата на пазара. Свинското е прясно. Излиза 9 лева килото. В „Лидъл” правят комбинации с грамажа и цената опира до 8 лева. Но няма същия вкус,споделя Иван Х от Кърджали.

   Много клиенти си върна хирпермаркета „Билла”.Тук се предлагат продукти предимно на български производители. Те отговарят на предпочитанията на нашенци. И са по качествени от предлаганото в „Лъдъл”,твърдят клиентите.

  Разликата в цената на отделните продукти в „магазина на народа” и в „Билла” е около 50 стотинки до левче, но вкусът и качеството ме карат да предпочета хипермаркета, заяви за Кърджали бг вести Хюсеин М. от Момчилград, който редовно пазарува в Кърджали.

   Все повече хора са недоволни от т.нар.промоции в „Лидъл”. Клиентите смятат,че те са само капан за привличането на купувачи. Пускат ограничени количества, които свършват много бързо. Това тегли зяпачите в магазина, но не и клиентите,които все по често се ориентират към коректните търговци, смятат кърджалийци.

  Наблюденията сочат, че вече не се предлагат на промоция стоки от първа необходимост, а шоколади,нишестетата,залъгалки. Плодовете и зелренчуците,които привличаха клиенти на тумби отдавна са с изравнени цени с тези на пазара.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини