От х:

Днес в x:

Младеж в кома след отравяне с фалшива ракия

Момче на 24 години от Пловдив е настанено по спешност в токсикологичното отделение на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. То е в кома след дълъг запой с ракия.

„Заради голямото количество погълнат метилов алкохол, момчето е изпаднало в безсъзнание, състоянието му е критично”, заяви пред Dnes.bg , шефът на Токсикологията в Пловдив доц. Янко Илиев.

24-годишния пациент е с опасност за живота и е включен към апаратна вентилация, стомахът му е промит. Понеже случаят е изключително тежък, на младежа се прави и диализа.

Лекарите казват, че често натравяне се получава след употреба на фалшиви алкохолни напитки, които съдържат големи количества метилов спирт.

Токсиколозите са на мнение, че метиловият алкохол е изключително коварен, тъй като след поглъщането му в продължение на часове до ден не се появяват признаци за отравяне.

Отравянето започва с коремни болки и повръщане. Практиката показва, че от отравяне с метилов алкохол може да се ослепее, а най-тежките случаи завършват със смърт.

Лекарите от Пловдив продължават да се борят за живота на 24-годишния младеж

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини