От х:

Днес в x:

Мърфи няма умора: Лови нов 20 кг сом от Марица

Мърфи с януарския сом, който му донесе толкова неприятности

Кметът на Сталево Панчо Панушев-Мърфи улови нов сом с тегло близо 21 килограма от река Марица. Кметът бе набеден за бракониер от местната риболовната инспекция, която го глоби два пъти, защото според тях сом на въдица по това време на годината не се лови.

Новият рибок е изваден след тежка три часова борба от река Марица в района на село Ябълково. „Този път бях сам и бая се озорих“ коментира Мърфи. На въпрос не се ли опасява че отново ще попадне под ударите на риболовната инспекция, Панушев предизвикателно заяви: На доктор Милчев/шефът на ИАРА/ ще му кажа, че ще спра да ловя сомове, когато той си подаде оставката!

Мърфи се канеше да оспорва в съда актовете на ИАРА, но се оказало че наказателни постановления до 100 лв не подлежат на обжалване. Именно със стотачка бе награден сталевецът Панчо Георгиев който заедно с кмета си улови първия сом с тегло 20 кг. Той бе подарен на премиера Бойко Борисов. После Мърфи лично улови нов сом от Марица с тегло 54 кила. Според снимката за спомен обаче, уловът е станал на 9-ти януари, докато Мърфи е нямал още риболовен билет, вместо на 28-ми януари, когато кмета покани журналисти да отразят рекордния улов.

Според мълвата, Мърфи ловял рибата с ток. В отговор на това Панушев описа начина на улов, американска въдица с 50 метрова специална корда и кукичка -14 нули. Стръв- каракуда, жива, с тегло около 200-300 грама. И много майсторлък!

Г.Христов

ИАРА връчи на Панушев акт, който не подлежал на обжалване
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини