От х:

Днес в x:

Кметът болен, съдът отложи делото „БИЛЛА“

Кметът Георги Иванов и адвокатката му Розалина Апостолова в съда миналата година

Процесът срещу кмета Георги Иванов по делото за умишлена безстопанственост в случая с търговсата верига БИЛЛА днес бе отсрочено за пореден път. Причина за отлагането е заболяване на кмета, за което той е представил болничен лист. Лекарите са му предписали три дни домашно лечение.

Предишното заседание през декември миналата година пък бе отложено заради заболяване на съдията Росен Русев.

Процесът е насрочен за 20 април.

Срещу кмета Иванов е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, при която според прокуратурата той е ощетил общинската хазна с близо 113 000 лева. Сумата е лихва по невъзстановени на БИЛЛА 340 000 лева, въпреки съдебно решение по спора.

Парите са били преведени на общината за разчистване на терен, на който търговската верига възнамеряваше да изгради хипермаркет. По-късно БИЛЛА се отказва от намерението си и иска обратно парите. Кметът обаче не ги връща с мотива, че част от тях са вече похарчени по предназначение. Последваха съдебни дела, които БИЛЛА спечели на всички инстанции.

Прокуратурата обвинява кмета, че нарочно не е залагал в няколко последователни годишни бюджети на общината сумата, подлежаща на връщане. Според държавното обвинение случаят представлява умишлена безстопанственост.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини