От х:

Днес в x:

Грипна ваканция в Харманли, децата ги нямало в час

Напускането на класните стаи стана повод за грипна ваканция

Половината от харманлийските ученици не са се появявали в класните стаи от понеделник насам. По данните на регионалния образователен инспекторат, здравна инспекция обяви грипна епидемия и грипна ваканция. Тя ще е до идния понеделник. Освен учебните занятия, се забраняват плановите операции, детските и женски консултации и имунизации.

Количествените показатели на епидемията не бяха ясни, въпреки опитите ни да ги уточним. Зам шефът на РЗИ Д-р Делчо Янев, каза, че в Харманли действа друга методология, не като Хасково. Взимали се данни от общо практикуващите лекари и броя хоспитализирани пациенти. Според д-р Узунова от дирекция „Контрол над заразните заболявания“ към РЗИ, ОПЛ-тата в града докладвали за 40-50 болни пациенти на ден.

Детско и вътрешно отделения в харманлийската болница са претъпкани с болни от грип има и много усложнения, свидетелства директорът на болницата д-р Динчо Генев. „Като нищо може да са над 200 души, не съм ги броил“ обясни той.

Харманли остана една от много малките общини от региона която остана без грипна ваканция тази година. Още по време на хасковската ваканция, много ученици от Харманли призовава във форумите да се направи колективен бойкот и децата да напуснат класните стаи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини